fbpx

TERMENI ȘI CONDIȚII

1.PREAMBUL

1.1. Pentru a putea să îți oferim acces pe www.artaPEPERETE.ro este nevoie să fii de ACORD și să RESPECȚI termenii și condițiile prezentate mai jos (Termeni). Dacă nu ești de acord cu acești Termeni nu vei putea folosi siteul.

1.2. Siteul www.artaPEPERETE.ro este proprietatea Asociației Antistatic (denumită în continuare, în acești Termeni, ca artaPEPERETE), cu următoarele date de identificare: ASOCIAȚIA ANTISTATIC, cu sediul în Str. Transilvaniei nr. 38, et.1, București, sector 1, înregistrată în Registrul asociațiilor și fundațiilor cu nr. 78 / 03.07.2018 cod de identificare fiscală 39658835 cont IBAN – RO44BTRLRONCRT0450533601, deschis la Banca Transilvania

1.3. Ne rezervăm dreptul de a modifica acești Termeni. Te vom informa despre aceste modificări prin mijloace adecvate, dar este necesar să revezi Termenii periodic pentru a te asigura că îi înțelegi și că ești de acord cu ei.

2.PROCEDURA DE COMANDĂ. PRODUSE ȘI PREȚURI

2.1. Prin siteul www.artaPEPERETE.ro vindem printuri de artă certificate de autor, la calitate “fine art print” (exemplificativ aceasta poate fi  tehnologie ultra giclee, ultrachrome pigment, pe hârtie de înaltă calitate etc.). În anumite condiții, acolo unde este expres specificat acest lucru, putem intermedia și achiziționarea lucrărilor de artă în original, direct de la autor.

2.2. Selecția lucrărilor prezentate în site este facută de către artaPEPERETE. Ne rezervăm dreptul exclusiv și discreționar de a selecta operele care vor fi promovate pe pagina www.artaPEPERETE.ro, fără a avea vreo obligație de a justifica selecția în vreun fel.

2.3. Certificatele de autenticitate sunt semnate direct de către autorul operei originale și reprezintă o garanție a originii lor dar și a calității “fine art print” (exemplificativ aceasta poate fi tehnologie ultra giclee, ultrachrome pigment, pe hârtie de înaltă calitate etc.).

2.4. Printurile de artă sunt realizate în termen de 2-7 zile lucrătoare de la data plasării comenzii pe site. Acest termen depinde de mai mulți factori, parțial independenți de noi, printre care și încărcarea de comenzi a partenerilor (servicii de print, înrămare etc.). Vă vom informa în urma plasării comenzii atât asupra disponibilității cât și a termenului de livrare.

2.5. artaPEPERETE depune eforturi ca toate lucrările disponibile pentru comandă în site să fie actualizate la zi. Pot exista situații în care informațiile privind disponibilitatea să fie modificate fără un anunș prealabil sau situații în care anumite lucrări să nu fie disponibile, chiar dacă pe pagină ele vor apărea ca fiind disponibile.

2.6. Toate prețurile sunt exprimate în RON și au toate taxele incluse.

2.7. artaPEPERETE își rezervă dreptul de a modifica prețurile printurilor de artă disponibile în site, de a introduce printuri noi, de a retrage lucrări prezentate în site, de a promova și retrage oferte speciale și de a modifica siteul, fără vreo notificare prealabilă.

2.8. Clienții pot comanda produse de pe www.artaPEPERETE.ro  fie online, cu ajutorul Coșului de Cumpărături, fie prin e-mail. Comanda se consideră valabilă numai după ce www.artaPEPERETE.ro confirmă Clientului prin e-mail/telefon posibilitatea onorării acesteia.

2.9. Fiecare print de artă comandat din site este realizat la calitate “fine art print” (exemplificativ aceasta poate fi  tehnologie ultra giclee, ultrachrome pigment, pe hârtie de înaltă calitate etc.) și va fi livrat către client ambalat corespunzător, printr-un serviciu de curierat.

2.10. Finalizarea unei comenzi poate dura între 2 și 10 zile lucrătoare. Aceste termene de finalizare se datorează faptului că realizarea printurilor de artă este un proces complex, care implică contribuția mai multor parteneri, în funcție de particularitățile fiecărei comenzi. De aceea, în anumite situații vom fi puși în poziția neplăcută de a nu ne putea respecta termenul comunicat de finalizare a unei comenzi. De fiecare dată când acest lucru se va întâmpla, artaPEPERETE va informa de îndată clientul cu privire la întârzieri. În situația în care artaPEPERETE nu poate onora comanda din diverse motive, va anula comanda parțial sau total, cu anunțarea în prealabil a clientului prin telefon sau e-mail în maxim 2 zile lucrătoare. Clientul înțelege că există posibilitatea apariției unor astfel de întârzieri nedorite sau a unor astfel de anulari. Orice fel de pierdere sau daună pe care o astfel de întârziere în livrare sau anulare de comandă ar putea-o pricinui clientului nu va putea fi considerată a fi răspunderea artaPEPERETE. În situația apariției unor astfel de întârzieri nedorite, clientul are posibilitatea de a renunța la comanda plasată, sumele plătite până la acel moment în cadrul comenzii urmând a-i fi returnate.

2.11. Denunțarea unilaterală a comenzii se poate face de către client dacă artaPEPERETE întârzie livrarea, cu excepția situațiilor de forță majoră, cu maxim 7 zile lucrătoare peste termenul specificat în confirmarea comenzii. Denunțarea unilaterală trebuie formulată în scris și expediată prin e-mail confirmat, mai devreme de momentul intrării în posesia produsului/serviciilor comandate. În acest caz, dacă plata s-a efectuat deja de către client, acestuia i se vor returna banii, în maxim 14 de zile din momentul primirii produsului/serviciilor neacceptate de către client.

2.12. Prin finalizarea comenzii se înțelege trimiterea bunurilor către client.

2.13. Clientul poate anula comanda prin e-mail, de preferință în aceeași zi în care a fost plasată, până la ora 16. Comanda nu mai poate fi anulată după ce a fost transmisă prin email confirmarea livrării coletului.

2.14. Factura de achiziționare a produselor va fi transmisă prin e-mail. Clientul este de acord că furnizarea facturii pe e-mail reprezintă primirea acesteia. La cerere, factura poate fi tipărită și trimisă în colet cu produsele comandate dacă cererea este primită în timp util. După expedierea coletului, factura tipărită poate fi trimisă printr-un serviciu de livrare doar contra-cost.

2.15. Comenzile introduse în aceeași zi către aceeași destinație de către aceeași persoană se cumulează automat într-o singură comandă pentru care se emite o singură factură.

3.MODALITĂȚI DE PLATĂ

3.1. Plata produsului/serviciilor comandate se poate efectua:

a) online cu cardul, în condiții de siguranță deplină, în momentul formulării comenzii. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro).

b) plata prin OP/depunere în cont.

3.2. În unele cazuri (comenzi de valoare mare) artaPEPERETE își rezervă dreptul de a solicita o plata în avans în valoare de cel mult 50% din valoarea produselor comandate, plata ce nu va fi returnată în caz de anulare a comenzii.

3.3. În situația în care plata nu se efectuează de către client, comanda va fi considerată anulată și nu va mai fi onorată. În cazul acesta, artaPEPERETE își rezervă dreptul de a solicita plata de despăgubiri și/sau va putea refuza onorarea altor solicitări de comenzi ale clientului respectiv.

4.MODALITĂȚI DE LIVRARE

4.1. Printurile de artă sunt livrate în termen de 2-7 zile lucrătoare de la data plasării comenzii pe site. Acest termen depinde de mai mulți factori, parțial independenți de noi, printre care și încărcarea de comenzi a partenerilor (servicii de print, înrămare etc.). artaPEPERETE va informa clientul în urma plasării comenzii atât asupra disponibilității cât și a termenului de livrare. Termenele de livrare se supun condițiilor de mai sus referitoare la posibile întârzieri și anulări de comenzi.

4.2. Livrările în România sunt realizate prin curier rapid. Deși artaPEPERETE depune eforturi ca printul comandat să ajungă cât mai repede la client, există posibilitatea unor întârzieri datorate exclusiv serviciilor de curierat. artaPEPERETE nu își asumă răspunderea pentru comenzile care nu pot fi livrate clientului de către curier, fie din vina clientului (nu poate fi contactat, nu se află nimeni la adresa de livrare, adresa de livrare este incorectă etc.) fie din vina curierului. Mai ales în perioadele aglomerate, de sărbători, serviciile de curierat pot prezenta întârzieri.

4.3. Orarul standard al curierului de livrare a produselor este de Luni până Vineri. În cazul în care se dorește livrarea Sâmbătă, acest aspect trebuie menționat în mod expres. Livrarea Sâmbătă este disponibilă doar pentru anumiți curieri și doar în anumite orașe stabilite de curier.

4.4. Pentru comenzi cu livrare în afara țării, vă rugăm să contactați artaPEPERETE în prealabil, înainte de plasarea comenzii.

5.RETURNAREA PRODUSELOR

5.1. Dorința noastră este să fiți pe deplin mulțumiți atunci când cumpărați produse de pe www.artaPEPERETE.ro.

5.2. artaPEPERETE va respecta prevederile Ordonanței de urgență nr 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanță, ceea ce conferă cumpărătorului (numai în condițiile actului normativ menționat) dreptul ca în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produselor cumpărate, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv, să returneze produsele cumpărate.

5.3. Înainte de expedierea produselor returnate vă rugăm să trimiteți un email pe adresa contact@artapeperete.ro și să ne spuneți că vreți să returnați produsele cumpărate. Veți primi un răspuns în maxim 3 zile lucrătoare.

5.3. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, la tarifele practicate de agentul livrator în perioada efectuării expediției, urmând să primească în termen de 30 de zile de la denunțarea unilaterală formulată în scris contravaloarea comenzii. artaPEPERETE își rezervă dreptul ca atunci când consideră că acțiunile clientului au fost cu rea-voință să solicite acestuia daune interese, în condițiile legislației în vigoare. De asemenea, artaPEPERETE își rezervă dreptul de a refuza ulterior onorarea altor comenzi ale clientului.

5.4. Adresa de returnare a produselor este cea menționată în preambul.

5.5. Retururile, (indiferent de valoare și de metoda de transport aleasă), nu se vor expedia niciodată de către client către artaPEPERETE cu plata ramburs.

5.6. Produsele trebuie să fie returnate în ambalajul original, să nu prezinte urme de uzură fizică sau deteriorare. Produsele (printurile) returnate trebuie să fie nefolosite: să fie fără pete, urme de îndoire, cute, rupturi, cu rama integrală (dacă aceasta a făcut parte din comandă) etc. Produsele returnate trebuie să conțină toate celelalte elemente primite împreună cu printul de artă, precum timbrul de securitate și certificatul de autenticitate semnat de autor.

5.7. artaPEPERETE își rezervă dreptul de a accepta sau de a refuza returul numai după ce produsele au fost primite și verificate și corespund condițiilor de retur. În cazul în care returul se soluționează cu restituirea contravalorii produselor, rambursarea se va face prin virament bancar, în contul din care s-a făcut plata comenzii, în cel mult 30 de zile de la primirea produselor înapoi.

6.GARANȚIA PRODUSELOR

6.1. Având în vedere natura produselor distribuite de către artaPEPERETE garanția se referă în fapt la starea inițială a produselor. Astfel, la preluarea unei comenzi, în eventualitatea unor erori de producție a printului, clientul trebuie să verifice și să ne semnaleze neconcordanțele observate. În urma constatării, vom înlocui produsul cu defect cu unul conform sau, în situația în care acest lucru nu este posibil, vom returna clientului sumele achitate fără alte taxe și fără costuri suplimentare pentru client. De asemenea, produsele care ajung la client în stare neconformă din cauza transportului sau din alte cauze vor fi înlocuite în aceleași condiții.

7.DREPTUL DE AUTOR

7.1. Conținutul site-ului web www.artaPEPERETE.ro (inclusiv, dar fără a se limita la imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, elemente grafice, logo precum și alte date) este proprietatea artaPEPERETE (vezi preambul) și a partenerilor și furnizorilor noștri, fiind apărat de Legea dreptului de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Pe aceste considerente este absolut interzisă utilizarea acestor elemente fără acordul nostru.

7.2. Vă încurajăm să promovați imaginile conținând operele artiștilor din pagina www.artaPEPERETE.ro, având grijă să menționați întotdeauna sursa și numele artistului. Drepturile artiștilor trebuie să fie respectate întotdeauna. Este interzisă promovarea imaginilor din site, conținând operele artiștilor, sub orice formă, dacă nu respectă condiția de menționare a sursei și a numelui artistului.

7.3. Dacă sunteți designeri de interior, puteți să descărcați imaginile din site conținând operele artiștilor și să le folosiți în randări și moodboarduri de arhitectură de interior, cu obligația de a menționa întotdeauna sursa lor și numele artistului.

7.4. Dreptul de folosire a imaginilor operelor aparține exclusiv artiștilor autori ai operelor în cauză și, într-o măsură limitată, artaPEPERETE. Dacă doriți să obțineți drepturi de folosire asupra acestor imagini, altele decât cele menționate în mod expres în acești termeni, ne puteți contacta și, în măsura posibilităților, vom încerca să vă facilităm contactul cu artistul deținător al drepturilor. Nu ne angajăm să obținem vreun drept în acest sens în numele sau în beneficiul vreunei persoane.

7.5. Dacă sunteți artiști și doriți să ne propuneți o lucrare pentru promovare în site, scrieți-ne la curatoriat@artapeperete.ro și vă vom contacta pentru a vă oferi mai multe detalii. Trimiterea unei lucrări nu reprezintă sub nici o formă acceptarea ei pentru promovare în pagina www.artaPEPERETE.ro. artaPEPERETE  își rezervă dreptul exclusiv și discreționar de a respinge de la promovarea pe pagina www.artaPEPERETE.ro orice operă, fără a avea vreo obligație de a justifica această decizie în vreun fel.

8.ACCESUL ONLINE AL UTILIZATORILOR

8.1. Nu garantăm accesul clienților la site-ul web www.artaPEPERETE.ro în orice moment, nerăspunzând de probleme cauzate de terți (probleme tehnice, defecțiuni datorate serverului sau conexiunii la Internet) sau probleme generate de upgrade sau de orice alte motive comerciale pe care am putea să le avem.

9.LIMITAREA RĂSPUNDERII

9.1. Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acest site. Rareori acestea pot conține mici inadvertențe. Pot exista situații în care informațiile privind disponibilitatea să fie modificate fără un anunț prealabil sau situații în care anumite lucrări să nu fie disponibile, chiar dacă pe pagină ele vor apărea ca fiind disponibile. Vă stăm oricând la dispoziție pentru eventuale clarificări.

9.2. Pe siteul www.artaPEPERETE.ro artaPEPERETE comercializează printuri de artă certificate de autor, la calitate “fine art print” (exemplificativ aceasta poate fi  tehnologie ultra giclee, ultrachrome pigment, pe hârtie de înaltă calitate etc.). Selecția lucrărilor prezentate în site este făcută de către artaPEPERETE. Ne rezervăm dreptul exclusiv și discreționar de a selecta operele care vor fi promovate pe pagina www.artaPEPERETE.ro, fără a avea vreo obligație de a justifica selecția în vreun fel.

9.3. Toate lucrările disponibile pentru comandă în site sunt actualizate la zi dar pot exista situații în care informațiile privind disponibilitatea să fie modificate fără anunț în prealabil.

9.4. Finalizarea unei comenzi poate dura între 2 și 10 zile lucrătoare. Aceste termene de finalizare se datorează faptului că realizarea printurilor de artă este un proces complex, care implică contribuția mai mulor parteneri, în funcție de particularitățile fiecărei comenzi. De aceea, în anumite situații vom fi puși în poziția neplăcută de a nu ne putea respecta termenul comunicat de finalizare a unei comenzi. De fiecare dată când acest lucru se va întâmpla, vom informa de îndată clientul cu privire la întârzieri. În situația în care nu putem onora comanda din diverse motive, vom anula comanda parțial sau total, cu anunțarea în prealabil a clientului prin telefon sau e-mail în maxim 2 zile lucrătoare. Clientul înțelege că există posibilitatea apariției unor astfel de întârzieri nedorite sau a unor astfel de anulări. Orice fel de pierdere sau daună pe care o astfel de întârziere în livrare sau anulare de comandă ar putea-o pricinui clientului nu va putea fi considerată a fi răspunderea noastră. În situația apariției unor astfel de întârzieri nedorite, clientul are posibilitatea de a renunța la comanda plasată, sumele plătite până la acel moment în cadrul comenzii urmând a-i fi rambursate.

9.5. Livrările în România sunt realizate prin curier rapid. Deși artaPEPERETE depune eforturi ca printul comandat să ajungă cât mai repede la client, există posibilitatea unor întârzieri datorate exclusiv serviciilor de curierat. artaPEPERETE nu își asumă răspunderea pentru comenzile care nu pot fi livrate clientului de către curier, fie din vina clientului (nu poate fi contactat, nu se află nimeni la adresa de livrare, adresa de livrare este incorectă etc.) fie din vina curierului. Mai ales în perioadele aglomerate, de sărbători, serviciile de curierat pot prezenta întârzieri.

9.6. Certificatele de autenticitate sunt semnate direct de către autorul operei originale și reprezintă o garanție a originii lor dar și a calității “fine art print” (exemplificativ aceasta poate fi tehnologie ultra giclee, ultrachrome pigment, pe hârtie de înaltă calitate etc.).

9.7. Toate prețurile sunt exprimate în RON și au toate taxele incluse (inclusiv TVA), dar nu includ cheltuielile de livrare sau alte cheltuieli, dacă nu se specifică altfel în mod expres. Costurile privind livrarea sau/și alte costuri ale serviciilor sunt menționate în momentul finalizării solicitării comenzii și vor fi precizate și în momentul confirmării comenzii de către artaPEPERETE.

9.8. artaPEPERETE își rezervă dreptul de a modifica prețurile printurilor de artă disponibile în site, de a introduce printuri noi, de a retrage lucrări prezentate în site, de a promova și retrage oferte speciale și de a modifica siteul, fără vreo notificare prealabilă.

9.9. În cazul în care artaPEPERETE se află în imposibilitatea de a livra comanda din vina clientului (acesta nu este găsit la adresa menționată, nu poate fi contactat etc.), comanda va fi anulată iar produsele se vor întoarce la artaPEPERETE. Pentru o nouă livrare, clientul va trebui să suporte noi costuri de livrare sau alte costuri tehnice ce se impun.

9.10. artaPEPERETE nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura comentariilor postate de către vizitatorii site-ului. De asemenea, artaPEPERETE nu răspunde de conținutul site-urilor la care se ajunge prin link-uri.

9.11. Comentariile postate de către vizitatorii site-ului sunt moderate, iar cele care conțin limbaj licențios sau irelevante vor fi respinse.

9.12. artaPEPERETE nu este responsabilă de impactul conținutului postat pe pagina www.artaPEPERETE.ro asupra ta. Daca nu ești de acord cu conținutul din www.artaPEPERETE.ro, în tot sau în parte, ai libertatea de a părăsi pagina.

10.FORȚA MAJORĂ ȘI LEGEA APLICABILĂ

10.1. Atât clientul cât și artaPEPERETE nu vor fi rîspunzători pentru neexecutarea obligațiilor contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră.

10.2. Prezentul contract este supus legii romane.

11.DREPTURI

11.1. Ne rezervăm dreptul de a interzice accesul anumitor clienți și vizitatori, pe termen limitat sau nelimitat, fără o notificare prealabilă.

12.INFORMAȚII SUPLIMENTARE

12.1. Dacă ai nevoie de orice ajutor sau de orice informație suplimentară referitoare la o comandă, un anume produs de pe site sau orice altă operațiune de pe site-ul nostru, te invităm să ne transmiți un email la: contact@artapeperete.ro și îți vom răspunde în cel mai scurt timp.